promenad

En långpromenad i höstens tecken

Jag (Matilda) var precis ute på en underbar långpromenad runt vår vackra sjö. Det är så fint när höstens färger kommer fram. Det är verkligen mångfald! Inget ont om sommar eller vinter, men höstens färger är verkligen något speciellt. Vår och sommar är nog mina favoritårstider, men en ljum höstdag är ändå svårslagen. Så länge det inte är för kallt så njuter jag i fulla drag!

promenad

Tankar om framtiden

Jag brukar ofta tänka ganska mycket när jag är ute och promenerar. Tankar om allt möjligt, ibland positiva, men tyvärr ibland även negativa.

Just idag tänkte jag mycket på vår framtid. Vi planerar inom det närmsta året/åren att skaffa barn. Det är ett väldigt stort steg att ta, att gå från tvåsamhet till tresamhet. Men vi känner oss säkra på att vi vill göra detta och att vi nu är mogna för det. Vi har rest och festat och gjort allt sånt där tillräckligt mycket. Det börjar bli dags för ett nytt kapitel i livet liksom.

Samtidigt är det ganska läskigt tycker jag. Tänk om något går riktigt fel, vad gör man då? Samtidigt förstår jag ju att man inte kan gå runt och oroa sig, då kommer man aldrig någonstans. Jag antar att man får lita till sin intuition och bara låta saker ske i sin naturliga takt.

Min mamma sa en gång något vackert som jag tänker på ibland, angående att skaffa barn. Hon sa att när hon såg min storebror för första gången, då förstod hon vad meningen med livet är… Jag hoppas att jag kommer att få samma insikt, det verkar ju fantastiskt.

Ska börja träna mer

Jag har legat lite på latsidan när det kommer till träning de senaste månaderna. Jag var igång bra i somras, både gymmade och löptränade med Stefan flera gånger i veckan. Men nu i höst har jag varit alldeles för lat. Jag skyller på att det har varit mycket på jobbet, men det är en dålig ursäkt. Man ska aldrig åsidosätta sin kropp och hälsa!

Jag har därför satt upp lite målsättningar för resten av året. Jag ska springa minst 2 mil varje vecka, uppdelat hur jag vill. Tror jag kommer välja att springa 5 km fyra gånger. Sen ska jag köra ett styrketräningspass på gym och ett gympass med fokus på stabilitet och funktionell träning. Bland annat med träningsband, balansplatta och en gymboll. Jag vill inte sluta som en otränad soffpotatis, dags att komma igång igen!

Tack för denna gång, vi hörs!

En reaktion till “En långpromenad i höstens tecken

Kommentarer är stängda.